Unni-Lise Jonsmoen (født 1936 i Oslo) er maler, tegner, barnebokforfatter og illustratør fra Alvdal. Hun er utdannet ved SHKS 1955-1959.

Jonsmoen har hatt en rekke utstillinger og utsmykningsoppdrag, særlig i Østerdalen. Hun har illustrert flere bøker, både til egen tekst, til tekster av ektemannen Ola Jonsmoen, og for andre forfattere.

I 1966 mottok hun Kultur- og kirkedepartementets pris for barne- og ungdomslitteratur for illustrasjonene til Halvor Flodens barnebok Tommeliten på ikornrygg. Selvbiografiske elementer finnes i flere av hennes billedbøker, som i Lars og Ola på tytingtur. I Maren Ingeborg og Pus på Rørsmartnan er ei nabojente modellen. 

For sitt mangeårige virke i kommunens kulturliv fikk hun og ektefellen Ola Jonsmoen Einar Steimoeggens Minnediplom i 1992.

Priser:

  • 1958: Årets vakreste bok for Ti unge, studentlyrikk
  • 1960: KUDs pris for illustrasjonene for Det hende i Taremare by (Ingebrigt David). Kari plaketten.
  • 1961: KUDs pris for illustrasjonene til Singeling for rare ting (Ola Jonsmoen)
  • 1963: KUDs pris for illustrasjonene til Tik tal taj (Marit Nordang)
  • 1965: KUDs pris for illustrasjonene til Bimbam i jungelen (Marit Nordang)
  • 1966: KUDs pris for illustrasjoneen til Tommeliten på ikonnrygg (Halvor Floden)
  • 1966: KUDs pris for illustrasjonene til Viser på ei fjøl (Bjarne Rabben)
  • 1979: KUDs pris for illustrasjonene til Svarttrosten som forsov seg (egen)
  • 1985: Austmannaprisen
  • 1989: Hedmark fylkeskommunes kulturpris sammen med ektefellen Ola Jonsmoen
  • 1992: Einar Steimoeggens Minnediplom sammen med ektefellen Ola Jonsmoen for sitt mangeårige virke i kommunens kulturliv


Bibliografi
(bøker merket *, er bøker vi har på lager):

  • Svarttrosten som forsov seg (1979)
  • Lars og Ola på tytingtur (1980)
  • Kjenner du fru Frodig? (1982)
  • Grynt, eit søppelkassedyr (1985)
  • Slukhalsen Påkar (1986)
  • Zheng Mei og dralen (1987)
  • Maren Ingeborg og Pus på Rørosmartnan (1990)
  • Sivil-Sara - billedbok (1993) (sammen med Ola) *
  • Skjoldlua. Kvardagsbruk og brukskunst – sakprosa (1993) (sammen med Ola) *
  • Krigsbarn på Ekeberg (1995)
  • Den store møteboka – sakprosa (1997) (sammen med Ola) *
  • Langpoteta – sakprosa (1997) (sammen med Ola) *
  • Den nye sjukeboka – sakprosa (1998) (sammen med Ola) *
  • Snusen på ville veier - billedbok (1998) *
  • Boa struts – billedbok (2000) (sammen med Ola) *
  • Minneboka. Stutt versjon – sakprosa (2001) (sammen med Ola) *
  • Lommeboka – sakprosa (2003) (sammen med Ola) *
  • Den vesle bygdeboka – sakprosa (2004) (sammen med Ola) *
  • To i lufta og ein på bakken - billedbok (2004) *
  • Martins hemmelige hemmelighet - billdebok (2006) *
  • Ansiktsløfteboka. Eit kunnskapsløft for folk som vil forandre sin skjebne – sakprosa (2007) (sammen med Ola) *
  • Johannes i sporet. Hysj, hysj! – billedbok (2009) (sammen med Ola) *
  • Den naturvenlege hageboka – sakprosa (2009) (sammen med Ola) *
  • Dagboka – sakprosa (2010) (sammen med Ola) *
  • Johannes til fjells. Sjå, sjå! – billedbok (2010) (sammen med Ola) *
  • Ekteskapsboka. Bruksanvisning – småbok (2011) (sammen med Ola) *
  • Johannes og villreinen. Hør, hør/John and the wild reindeer. An arctic adventure – billedbok (2011) (sammen med Ola) *
  • Johannes og nordlyset/John and the northern lights - billedbok (2012) (sammen med Ola) *
  • Johannes og bjørnen - billedbok (2013) (sammen med Ola) *
  • Johannes i vinden - billedbok (2014) (sammen med Ola) *
 

Aktuelt

Alvdal Bok- og Papirhandel AS
Steia 14, 2560 Alvdal
Tlf.: 902 53 015
E-post: post@abok.no

Åpningstider:

Hverdager 09-17 - Lørdager 10-15
Spesielle åpningstider ifm. høytider

Følg oss på  og   Instagram-web


fribokhandellogo